Sluit menu

Ontdek BLUE Wellness Leiden

Plattegrond

Mint stoomcabine

Opgiet kleuren sauna

Infrarood sauna

95 graden sauna

Kelo sauna

Panorama sauna

Douches

Kruidentempel

Voetenbad

Whirlpool

Panorama zwembad

Afkoelzone

Wisselbaden

Restaurant

Lounge

Hammam

Rasul cabine

Cocoon rustruimte

Panorama rustruimte west

Panorama rustruimte oost

Oosterse rustruimte

Zonnedek

Beautycentrum

Ontdek BLUE Wellness Leiden

Ben je benieuwd naar hoe BLUE Wellnessresort Leiden eruit ziet? Bekijk onderstaande video om alvast een indruk van het resort te krijgen!

 

Reserveer direct

Plattegrond

BLUE Wellnessresort Leiden heeft maar liefst 22 sauna- en wellnessfaciliteiten. Bekijk hier de plattegrond.

Download plattegrond

Mint stoomcabine

De aangename warmte in het stoombad opent de poriën waardoor de mintdampen een diep reinigend effect geven. Het bevordert de elasticiteit en soepelheid van de huid. Daarnaast heeft de stoom een heilzame werking op de luchtwegen. Bij zwangerschap wordt deze cabine afgeraden i.v.m. de mint geur.

Reserveer direct

Opgiet kleuren sauna

De kleuren van licht hebben verschillende positieve uitwerkingen op lichaam en geest. Er zijn 6 verschillende kleuren in deze sauna: Violet, blauw, groen, geel, oranje en rood licht.
 
Meerdere keren per dag vindt in deze sauna een opgieting plaats.  Op momenten dat er geen opgieting plaatsvindt is de sauna vrij toegankelijk.
 
Reserveer direct

Infrarood sauna

De infrarood sauna is een milde warme ruimte. De werking van deze sauna is gebaseerd op infraroodwarmte. Deze dieptewarmte dringt tot diep in de huid door. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en kunnen spieren heerlijk ontspannen. 

Doordat de warmte tot diep in de huid door dringt worden de afvalstoffen in je lichaam snel afgevoerd.

Reserveer direct

95 graden sauna

De 95 graden sauna bevindt zich midden op het saunaplein. In deze sauna geniet je van een prachtig bloemendesign aan de wand. Deze kleuren hebben een weldadige invloed op lichaam en geest.

Reserveer direct

Kelo sauna

Kelo is naaldbomenhout. De zachtere buitenkant van het hout zorgt voor een milde warmtestraling in de sauna, de harde kern maakt het tot een extreem duurzaam product. De speciale eigenschappen van het hout in combinatie met de de Kelo-speficieke geur en de temperatuur van 85ºC maken deze sauna tot één van de favoriete van onze bezoekers.
 
Reserveer direct

Panorama sauna

Vanuit de panorama sauna heb je een fantastisch weids uitzicht over Leiden. Bij helder weer zie je zelfs de duinkoppen. Je waant je vanaf de 11e verdieping echt in alle rust. Je laat letterlijk de stress en spanning 'achter' je en kijkt toe naar de stadsdrukte beneden.

 

Reserveer direct

Douches

Verspreid over het resort tref je verschillende doucheruimtes aan. Alle douches kunnen naar wens in temperatuur worden ingesteld.

Reserveer direct

Kruidentempel

Zachte muziek, gedemt licht, water van 36°C en een heerlijke geur zorgen voor een diepe ontspanning van het lichaam.

In de kruidentempel vinden op bepaalde tijden per dag floatationsessies plaats. Aan floatation kun je kosteloos deelnemen. De tijden worden in het resort kenbaar gemaakt.

 

Reserveer direct

Voetenbad

Als je plaatsneemt in het voetenbad, maakt het je lichaam klaar voor een saunaronde. Het lichaam warmt zich op en je komt heerlijk tot rust. 

Reserveer direct

Whirlpool

De whirlpool van Wellnessresort Leiden bevindt zich naast het panorama zwembad. Vanuit deze whirlpool heb je een fantastisch uitzicht over de stad Leiden. Het warme water in combinatie met de massagestralen hebben een positieve invloed op spieren, je gemoed en op de bloedsomloop.

Reserveer direct

Panorama zwembad

Dit is het 'neusje van de zalm'. Vanuit het verwarmde panorama zwembad heb je een fenomenaal uitzicht over de stad Leiden. Aan de rand van het zwembad bevindt zich nog een apart whirlpool gedeelte.

Reserveer direct

Afkoelzone

Na een warme saunaronde is het lichaam toe aan de nodige verkoeling. Naast de douches die verspreid over het resort te vinden zijn, kun je er ook voor kiezen om bij de afkoelzone in het resort je lichaam af te koelen.

Reserveer direct

Wisselbaden

De wisselbaden bevinden zich op het zonnedek. Het warme water verlaagt de bloeddruk en verwijdt de bloedvaten van het lichaam. Het koude water verhoogt de bloeddruk en vernauwt de bloedvaten van het lichaam. De zogeheten pompbeweging (eerst het warme bad, vervolgens het koude bad) is goed voor de weerstand, stimuleert de bloedsomloop, verkwikt het lichaam en werkt therapeutisch.

Reserveer direct

Restaurant

In ons wellness restaurant kun je genieten van een drankje, een lunch of uitgebreid diner. De gerechten op onze menukaart zijn vers en worden met grote passie bereidt. De sfeer en het stijlvolle interieur maakt dit restaurant the place to be om culinair te genieten. Geniet van het fabuleuze uitzicht richting de kust tijdens de lunch of het diner.

Onze menukaart

Lounge

In de lounge kun je genieten van een drankje, een lunch of uitgebreid diner. De gerechten op onze menukaart zijn vers en worden met grote passie bereidt. De sfeer en het stijlvolle interieur maakt deze lounge the place to be om culinair te genieten. Geniet vanuit de loungebanken van het fabuleuze uitzicht richting de kust.

Onze menukaart

Hammam

Hammam is een eeuwenoud reinigingsritueel dat zijn oorsprong kent in Centraal-Azie. Wij reizen met je mee naar de mooiste plekjes en je lichaam en geest komen in diepe ontspanning. Tijdens de Hammam behandeling word je onder andere gescrubd, ingezeept en heerlijk gemasseerd. Na deze reis voel je je weer als herboren. Je kunt kiezen uit verschillende hammam bestemmingen.

Reserveer direct

Rasul cabine

Rasul is een Oriëntaals reinigingsritueel met klei. In het stoombad breng je eerst een lichaamsscrub aan om vervolgens de klei over het lichaam te verdelen. Tijdens het indrogen van de klei trekken enzymen en mineralen in de huid. Tegelijkertijd worden afvalstoffen uit de huid in de klei opgenomen. Een warme douche verwijderd de klei en de lichaamsscrub verwijderd de dode huidcellen. De poriën sluiten zich weer door het nemen van een koude douche. Het ritueel eindigt met een heerlijke olie die het lichaam een fluweelachtig gevoel geeft. Na afloop ontvang je van ons een glaasje thee. De rasul wordt begeleid door een van onze wellnessmedewerkers en duurt ongeveer 30 tot 50 minuten.

Deze ruimte is alleen toegankelijk tijdens een rasulsessie. Wanneer je gebruik wilt maken van de rasul kun je een plek reserveren bij onze receptie.

Door een technisch mankement is deze faciliteit tijdelijk buiten gebruik.

Reserveer direct

Cocoon rustruimte

De cocoon rustruimte valt in de categorie: 'Als-je-hier-eenmaal-in-ligt-wil-je-er-niet-meer-uit'. Een unieke rustruimte met diverse cocoons en een FANTASTISCH uitzicht. Per cocoon kunnen maximaal 2 personen heerlijk relaxen. De perfecte locatie om even een dutje te doen, een boek te lezen of om weg te dromen bij de rustgevende muziek. Iedere cocoon beschikt namelijk ook over haar eigen koptelefoon met keuze uit diverse muziekstijlen.

Reserveer direct

Panorama rustruimte west

In de panorama rustruimte kun je de tijd en rust nemen om het lichaam weer terug in balans te brengen. Geniet van een goed boek, sluit je ogen voor een dutje of droom weg met het fantastische uitzicht over Leiden en de duinkoppen. Zorg dat je voldoende drinkt en volledig ontspant. In de rustruimte is het dragen van een badjas verplicht.

Reserveer direct

Panorama rustruimte oost

In de panorama rustruimte kun je de tijd en rust nemen om het lichaam weer terug in balans te brengen. Geniet van een goed boek, sluit je ogen voor een dutje of droom weg met het fantastische uitzicht over Leiden. Zorg dat je voldoende drinkt en volledig ontspant. In de rustruimte is het dragen van een badjas verplicht.

Op donderdag 27 juni aanstaande vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats rondom het zwembad. Gedurende deze dag is het zwembad en een gedeelte van de patio niet toegankelijk. Naast het niet kunnen gebruiken van het zwembad kan er ook op sommige momenten geluidsoverlast zijn.

Reserveer direct

Oosterse rustruimte

De Oosterse rustruimte is een perfecte plek om even tot rust te komen. In deze ruimte bevinden zich Fatboykussens- en hangmatten waarin je heerlijk kunt wegdromen. Neem plaats en stress en spanningen glijden direct van je af.

Reserveer direct

Zonnedek

Wellnessresort Leiden heeft een gezellig zonnedek, gelegen op verdieping 11. Deze is omringd door wanden wat veel privacy geeft. Op het zonnedek vindt je comfortabele ligbedden, douches en wisselbaden. Tevens is het zonnedek de toegang tot het Panorama zwembad en de whirlpool.

Reserveer direct

Beautycentrum

Wellnessresort Leiden beschikt over een uitgebreid beautycentrum waar je terecht kunt voor gezichtsbehandelingen, huidverbetering en massages. De beautyspecialistes werken met het Italiaanse beauty topmerk [ comfort zone ].
Je bent van harte welkom; ook als je geen gebruik wilt maken van de saunafaciliteiten. Neem eens lekker tijd voor jezelf, kom langs en ontdek welke behandeling jouw het beste past.
 

Reserveer direct